Pinse i det fri

Pinse i fri luft vender tilbage i 2024 - i år som hyggelig familiegudstjeneste!
Siden før Corona har der ikke været afholdt fælles pinsegudstjeneste i Folkeparken. Den festlige tradition vender i år tilbage, og vi glæder os til at holde stor udendørs gudstjeneste sammen på tværs af Roskildes sogne.

Den. 20. maj 2024 kl. 11.00 i amfiteatret i Folkeparken

Tag børnene i hånden og kom med i Guds grønne katedral, når vi fejrer 2. pinsedag. Det bliver sjovt og flot og festligt med højt til loftet og sus under vingerne. Vi skal høre byens børnekor synge for os og så skal vi høre om forskellen på kødhjerter og stenhjerter.

Om ”Pinse i fri luft” - gudstjeneste under åben himmel og med udsigt til fjorden.

2. pinsedag, den 16. maj 2005, kl. 11 i Amfiteatret i Folkeparken i Roskilde, skete der noget helt nyt i Roskilde Domprovsti. For der blev den første udendørs pinsegudstjeneste, fælles for alle sogne i provstiet, afviklet.

Gudstjenesten blev så godt modtaget, at lægfolk og præster siden har fortsat samarbejdet og skabt en provstitradition, der i 2020 kunnen fejre 15 års jubilæum. Mellem 500 - 1.000 deltagere i alle aldre, heriblandt musikere, korsangere og præster fra hele provstiet, oplever en gudstjeneste for alle sanser. Bl.a. med indslag, der udnytter de udendørs muligheder for en spændende scenografi. Der er altid altergang ved gudstjenesten og efterfølgende nydes vejret og omgivelserne med samvær og kaffe.

   Pinse i det fri